Privacy beleid

Welkom bij het privacybeleid van Inuka

 

Bij Inuka zijn we geobsedeerd door het beschermen van jouw privacy

Versie 5 – bijgewerkt op 30 juni 2022.

Dit privacybeleid is bedoeld om u te helpen begrijpen welke informatie we verzamelen, waarom we deze verzamelen en hoe u uw informatie kunt bijwerken, beheren en verwijderen.

In een notendop:

  • We bieden een coaching service aan die voornamelijk op chat is gebaseerd.
  • Om u onze diensten aan te bieden, meldt u zich aan op ons platform. Wanneer je dat doet, moeten we je informatie verwerken. Als je bijvoorbeeld je e-mailadres invult, moeten we dat op onze servers opslaan zodat je weer met dat e-mailadres kunt inloggen. Dat is een voorbeeld van het verwerken van uw gegevens.
  • Wanneer u zich aanmeldt, vragen wij je toestemming, to process your data.
  • We schermen je gegevens af van iemand of iets (inclusief onszelf) die het niet hoeft te zien.
  • Wij controleren voortdurend en keer op keer alle preventieve maatregelen die we hebben getroffen om je gegevens te beschermen.
  • We zijn eerlijk en transparant over onze activiteiten met betrekking tot je gegevens.
  • We stellen je in staat om volledige in control te zijn over je gegevens, ongeacht het land waarin je woont (power to the people!).
  • We kiezen onze vrienden verstandig en zorgen ervoor dat ze de dezelfde normen voor privacybescherming hebben.
  • We hebben een onafhankelijke Data Protection Officer benoemd om ervoor te zorgen dat we onafhankelijke, hoogwaardige, gespecialiseerde ondersteuning krijgen. Je kunt rechtstreeks contact met hem opnemen met al je vragen via: [email protected].

Introductie

Je bent hier omdat je om jouw privacy geeft en omdat je wilt weten wat Inuka met je persoonlijke gegevens doet. We hebben al iets gemeen, want zoals vermeld zijn we bij Inuka geobsedeerd door het beschermen van je privacy en willen we je graag informeren over hoe we dit hier doen.

Identiteit

Laten we eerst aangeven wie we zijn. We zijn

  • Inukacare BV, (Nederland / wereldwijde activiteiten)
  • Mental Wellbeing Company Ltd (Keniaanse / Afrikaanse activiteiten)
  • Stichting Inuka (non-profit activiteiten) 

Voor alles zijn we bereikbaar op [email protected] of Rapsodieplantsoen 11, 1312EJ Almere, Nederland. 

Dochterondernemingen van - -

Inuka BV (Nederland)
Rapsodieplantsoen 11,
1312EJ Almere,
Nederland.

Je gegevens worden verwerkt door onze holding en mogelijk ook door onze dochterondernemingen.

Contact informatie

Heb je vragen voor ons, dan kun je ons altijd bereiken op: [email protected] 

Als je specifieke vragen hebt over privacy, jouw rechten als betrokkene of als je rechtstreeks contact wilt opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming, kun je dat doen door een e-mail te sturen naar: [email protected].

 

Wat doet Inuka?

Onze Inuka Coaching-methode is uniek, omdat we mentale welzijnsondersteuning op hoog niveau bieden voor een betaalbare prijs, in een super toegankelijk formaat. Ons formeel beoogde doel is als volgt: "Inuka is een digitaal platform dat bedoeld is om te worden gebruikt voor evidence-based persoonlijke ondersteuning aan mensen die zich laag, gestrest of overweldigd voelen door middel van een welzijnstest en online Coaching door getrainde Coaches".

We bieden een coachingplatform waar je ondersteuning kunt vragen voor elk type probleem via onze Inuka-coaches. Dit betekent dat er gevoelige onderwerpen kunnen zijn die je met onze coaches wilt bespreken - we begrijpen dit en we zijn erg blij om je te vertellen dat je veilig bent om dit met hen te bespreken.

Wij bieden je anonieme Coaching aan, in die zin dat ons kwaliteitsteam Coaches en Coaching je alleen kent aan de hand van je gebruikersnaam. Wij zullen geen identificeerbare informatie over je weten (je naam, telefoonnummer, e-mailadres, werkplek, ...) tenzij je het hen vertelt. Onze Coaches en kwaliteitscontroleteam kennen enkel de gevoelige informatie die je deelt onder je gebruikersnaam (zelfscan resultaten, Coachinggesprekken,…) om jou Coaching aan te bieden. Onze ondersteunende medewerkers, zoals de klantenservice, hebben op hun beurt geen gevoelige informatie over jou, maar alleen je persoonlijke informatie, om je te helpen als je bijvoorbeeld een probleem hebt met inloggen of het vinden van een coach. Op deze manier verlagen we de drempel voor iedereen om geestelijke welzijnsondersteuning te vinden.

Ook werken we samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de coaching behouden blijft, om te kijken of we onze coaching nog verder kunnen verbeteren en of onze methode nuttig kan zijn voor groepen mensen waar we nog niet aan hadden gedacht.

Hoe verkrijgen we jouw persoonsgegevens?

We verkrijgen je persoonlijke gegevens omdat je je heeft aangemeld via ons platform. Wij verzamelen uw persoonsgegevens niet via andere bronnen of partijen. Alle persoonsgegevens die wij ontvangen, worden rechtstreeks door jou, de gebruiker, aangeleverd.

Welke persoonsgegevens verzamelt Inuka?

 

Type data

Persoonlijke

Gevoelig

Doel van data opslag

Reden verwerking

Telefoonnummer

X

 

Om klanten ondersteuning te geven

Toestemming

Email adres

X

 

For all our contact

Toestemming

Land

X

 

Voor je betalingsgegevens en taal. Voor Coaches doen we dit om administratieve en juridische redenen

Naleving van wettelijke verplichting

Wanneer je een betaling maakt

X

 

Voor onze belastingaangiften en administratie

Naleving van wettelijke verplichting

Gebruikersnaam

X

 

Je kunt dus anoniem chatten

Toestemming

Informatie over sessieplanning

X

 

Zodat je een passend moment kunt vinden met je Coach

Toestemming

Chattranscripties

 

X

Speciale categorie gegevens onder de AVG

Voor kwaliteitscontrole en onderzoek

Toestemming

Actieplannen

 

X

Speciale categorie gegevens onder de AVG

Voor kwaliteitscontrole en onderzoek

Toestemming

Waarderingen en reviews

X

 

Om de prestaties van Coach te verbeteren en het platform te verbeteren

Uitvoering van een contract

Rode vlag categorie

 

X

Speciale categorie gegevens onder de AVG

Om onmiddellijk te reageren wanneer iemand extra hulp nodig heeft

Vitaal belang van de betrokkene

Zelfscan resultaten

 

X

Speciale categorie gegevens onder de AVG

Om te weten hoe we u het beste kunnen helpen

Toestemming

Web-app en website analytics

X

 

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt

Toestemming

B2B verkoop informatie

X

 

Om bedrijfsontwikkeling te doen

Toestemming

Over chatten met Inuka en anonimiteit.

Simpel gezegd, 'Persoonlijke informatie' en 'Gevoelige informatie' zoals gezondheidsgerelateerde gegevens in de tabel gaan niet samen. Zo garanderen wij je anonimiteit, door al onze datastromen te pseudonimiseren. Je gegevens zijn gepseudonimiseerd omdat er bij Inuka maar heel weinig mensen zijn die de specifieke persoon aan het transcript kunnen koppelen. Wij verbinden Personal en Sensitive alleen in extreme gevallen, informeren je hierover, en altijd met het doel je te helpen.

Cookies

Raadpleeg onze afzonderlijke Cookieverklaring voor informatie over het gebruik van cookies door Inuka. 

Waarom gebruiken we jouw persoonsgegevens?

We zijn eerlijk en transparant over wat we met je persoonsgegevens doen. We gebruiken je gegevens om je te helpen via ons Inuka-platform. Via dit platform geef je ons persoonlijke gegevens die onze Coaches zullen gebruiken om je te helpen bij problemen die je zou kunnen ervaren over je welzijn, stressniveaus, angstniveaus en algemene gemoedstoestand. En natuurlijk is iedereen in ons team getraind om precies te weten hoe ze met uw gegevens moeten omgaan. We volgen protocollen elke keer dat we gevoelige of persoonlijke gegevens verwerken; wij behandelen alleen de relevante gegevens voor ons werk en laten geen gegevens achter.

Waarom kunnen we jouw persoonsgegevens gebruiken?

Wij kunnen je persoonsgegevens gebruiken omdat je gebruik wilt maken van de service van Inuka zoals beschreven in dit privacybeleid. Via de privacyverklaring wordt je geïnformeerd over de verwerking van uw persoonsgegevens. Voordat wij onze diensten aanbieden, vragen wij je om uw toestemming.

Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

Wanneer we de expertise van derden gebruiken om ons te helpen bij het faciliteren van het Inuka-platform, kiezen we alleen bedrijven en entiteiten met de hoogste standaard van gegevensbescherming. Deze diensten zijn bijvoorbeeld onze cloudserver of ons klantenserviceplatform. Wij zorgen ervoor dat deze derde partijen enkel de absolute basisgegevens behandelen die nodig zijn om een vlotte dienstverlening te kunnen verlenen. We verkopen nooit je persoonlijke gegevens en of chattranscripties!

Met alle partijen die we nodig hebben om u onze Inuka-service te bieden, ondertekenen we gegevensbeschermingsovereenkomsten waarin we de hoogste normen voor gegevensbescherming overeenkomen.

Samenwerkingen

Als we samenwerken met derde partijen, leveren we hen alleen volledig anonieme gegevens. Anonieme gegevens kunnen niet aan jouw worden gekoppeld. Voorbeelden van deze samenwerkingen zijn AMREF, die onze Coaches trainen in Kenia, of wanneer we samenwerken met Universiteiten. 

Speciale samenwerking: DELA

Mocht je via DELA met Inuka in contact komen, dan kan het zijn dat je telefoonnummer voor kwaliteitsdoeleinden wordt gedeeld met DELA als we daarvoor jouw expliciete toestemming hebben.

Onze mensen

Onze SuperCoaches houden onze Coaches actief in de gaten en krijgen van therapeuten advies om de kwaliteit van Coaching te verbeteren. Ons kwaliteitscontrolesysteem voor Coaching zorgt ervoor dat we iedereen consistente, hoogwaardige ondersteuning kunnen bieden en dat onze Coaches tot in de perfectie worden opgeleid. Coaches en SuperCoaches weten niet wie er achter de chatgesprekken zit, tenzij je het ze vertelt.

Werkgevers

In het geval dat onze klant jouw werkgever is, kunnen we geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens delen met je werkgever - deze gegevens zijn niet naar jou te herleiden. Als er bijvoorbeeld 100 werknemers in het bedrijf zijn, kan Inuka met de werkgever delen dat 60% veerkrachtig is, 30% risico loopt en 10% het moeilijk heeft, zonder bekend te maken wie wie is. Dit overzicht is dus niet tot jou te herleiden. We hebben een minimale groepsgrootte van 20 personen nodig voordat we deze cijfers aan de werkgever rapporteren en de cijfers op passende wijze afronden, zodat het niet mogelijk is om ze naar individuen te herleiden. Je individuele gegevens zullen nooit met je werkgever worden gedeeld, of dat nu je naam, weergavenaam, e-mailadres, chat-transcriptie, resultaten van welzijnstests zijn… niets daarvan wordt met de werkgever gedeeld; het is illegaal voor Inuka om dit te doen.

Het doel van het geaggregeerde, anonieme overzicht is dat de werkgever actie kan ondernemen om het welzijn van hun werknemers als groep te verbeteren, en ervoor kan zorgen dat Inuka een dienst levert die het welzijn van hun werknemers helpt.

Noodgevallen

Het zonder uw toestemming openbaar maken van gevoelige informatie aan lokale autoriteiten, zoals gedefinieerd in artikel 9.1 van de Europese AVG-wet, zal alleen gebeuren in gevallen waarin de betrokken Coach, SuperCoach of Kwaliteitsmanager reden heeft om aan te nemen dat u betrokken bent geweest bij, of de bedoeling heeft om zich bezighouden met, criminele activiteiten. Voordat we contact opnemen met de autoriteiten, overleggen we met een professional in de geestelijke gezondheidszorg. Je wordt altijd op de hoogte gesteld van een dergelijke openbaarmaking.

Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren je persoonsgegevens alleen zolang je gebruik maakt van onze dienst, het Inuka-platform. Wanneer je het Inuka-platform een jaar niet hebt gebruikt, vragen we je of je de dienst wilt blijven gebruiken. Zo niet, dan worden je gegevens geanonimiseerd, waardoor het geen persoonsgegevens meer zijn. Dit betekent dat alle persoonlijke identificatiegegevens worden verwijderd of vervangen door generieke woorden. Er is geen geheim codeboek om de informatie terug te ontcijferen naar de oorspronkelijke staat. Als je wilt dat je account wordt verwijderd en niet wilt dat die gegevens worden opgeslagen, stuur dan een e-mail naar [email protected] met je gebruikersnaam en we zorgen ervoor dat zelfs deze gegevens worden verwijderd!

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?

Er zijn enkele rotte appels die mogelijk toegang willen tot de gegevens, maar maak je geen zorgen, we zijn voorbereid. Onze app is gebouwd met een luchtdicht beveiligingssysteem:

  • Encryptie van alle datastromen
  • Bedrijfs-VPN beperkte toegang tot backend voor ontwikkelaars zonder directe verbinding van gevoelige gegevens met internet.
  • Database-encryptie
  • Dubbele authenticatie voor werknemers
  • Rolgebaseerde gebruikerstoegang voor werknemers
  • Auditlogboeken voor gebruikers die toegang hebben tot gevoelige gegevens  
  • We gebruiken cloudservers die state-of-the-art zijn

Alles wat op onze servers wordt opgeslagen, is versleuteld. We vragen alle medewerkers om hun gegevens alleen op onze beveiligde servers op te slaan, niet op hun apparaten, wat betekent dat als een van onze medewerkers hun apparaat kwijtraakt, het apparaat doorgaans geen datalek veroorzaakt.

Onze chatsessies

Weten hoe we uw chatinhoud anoniem houden; het is ook aan jou om dit te helpen onderhouden. Als je niet bekend wilt zijn bij je coach en ons kwaliteitscontroleteam, deel dan geen gedetailleerde persoonlijke informatie tijdens je sessies. Het is uw verantwoordelijkheid om uw anonimiteit te beschermen door geen persoonlijke informatie te delen in de chats - wij doen ons uiterste best om de rest te doen. We hebben dit in de Servicevoorwaarden opgenomen, zodat je zeker weet dat je je aan de belofte houdt.

Onze video/audio sessions

Wij slaan geen videosessies op. Houd er rekening mee dat (video)bellen echter niet anoniem kan. 

Welke rechten kun je uitoefenen met betrekking tot jouw persoonsgegevens?

Zodra we je gegevens verwerken, krijg je een aantal fantastische rechten!

  1. Het recht op toegang: Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens worden verwerkt, door wie, waarom, en of de gegevens worden vervoerd of gedeeld met anderen.
  2. Het recht op rectificatie: Je kunt onjuiste persoonsgegevens corrigeren, meer persoonsgegevens toevoegen wanneer informatie onvolledig is en je hebt het recht om geïnformeerd te worden over hoe dit rectificatieproces verloopt.
  3. Het recht om vergeten te worden: Je houdt de controle over je persoonlijke informatie; je kunt altijd verzoeken om al je gegevens te wissen zolang je een account bij Inuka heeft.
  4. Het recht op beperking van verwerking: Je kunt verzoeken dat (een deel van) je gegevens niet wordt verwerkt, bijvoorbeeld gedurende de tijd dat onjuiste gegevens zijn gecorrigeerd.
  5. Het recht op kennisgeving: Je hebt altijd het recht om op de hoogte te worden gesteld wanneer de voorwaarden met betrekking tot je persoonsgegevens veranderen, met name wanneer de gegevens worden gecorrigeerd of gewist, of wanneer zich een andere onvoorziene situatie voordoet.
  6. Het recht om bezwaar te maken: Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
  7. Het recht op overdracht:Je kunt een kopie opvragen van al jouw persoonlijke gegevens die door Inuka zijn verwerkt.
  8. Het recht op opslagbeperking: We always aim to keep as little personal data stored as possible; you have the right to expect that your personal data will not be stored any longer that reasonable for the purpose it serves. The standard length of storage is 12 months after you have used all your Coaching credit or when you have deleted the Inuka app.

Na 1 jaar dat je je account niet actief gebruikt, anonimiseren we de gegevens en slaan we ze op onze servers op, en verwijderen we je account en je persoonlijke gegevens. Als je persoonlijk identificeerbare informatie deelt tijdens de chats, geen probleem, we zullen die informatie vervangen door willekeurige informatie wanneer we uw gegevens anonimiseren. Als je bijvoorbeeld deelt waar je werkt, vervangen we dat woord door "Bedrijf XYZ". We slaan geen informatie op die ons kan helpen te ontcijferen wat "Bedrijf XYZ" betekent. Omdat je gegevens anoniem zijn, kunnen we de gegevens niet meer ophalen, dus oefen de rechten uit als je een actieve gebruiker van Inuka bent.

Je kunt contact met ons opnemen over de uitoefening van deze rechten door een e-mail te sturen naar [email protected] Wanneer je dit doet, neem je contact op met ons privacyteam en onze functionaris voor gegevensbescherming, die je meteen zal helpen. Om te verifiëren dat de gegevens die je wilt wijzigen van jouw zijn, kunnen zij je om aanvullende informatie vragen. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je verzoek en wij streven ernaar om binnen 30 dagen na het verzenden van je verzoek op je verzoek te reageren. Soms duurt de uitvoering van een verzoek langer, in dat geval kunnen we tot 60 dagen nodig hebben om op je verzoek te reageren, maar we zullen je binnen 30 dagen na je verzoek op de hoogte stellen wanneer dat gebeurt, beloofd!

Gegevens van kinderen

Ons Inuka-platform is niet gestructureerd om kinderen aan te trekken. Mensen onder de 18 jaar mogen het Inuka Platform niet betreden. Daarom verzamelen, bewaren of verwerken we geen persoonlijke informatie van iemand van wie we weten dat deze persoon jonger is dan 18 jaar.

Wat kun je doen als je klachten hebt over hoe we je persoonsgegevens gebruiken/gebruikt hebben?

Als je vragen of klachten hebt over hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming op [email protected]Wij helpen je met al je vragen en of klachten.

Als je een formele klacht wilt indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over Inuka, kun je dit doen via deze pagina: Klacht indienen Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in dit beleid

Wanneer we belangrijke wijzigingen aanbrengen in het privacybeleid, plaatsen we hier een nieuwe versie van ons privacybeleid, met een nieuw versienummer en een nieuwe datum. Je kunt het versienummer en de updategegevens bovenaan dit privacybeleid zien. We raden je aan om het van tijd tot tijd te controleren!

En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt via [email protected], of als je geniet van direct contact met een absoluut geweldige door privacy geobsedeerde nerd - en ook onze onafhankelijke functionaris voor gegevensbescherming - kun je contact opnemen met [email protected] waar Michael voor je klaarstaat!

Met veel liefde,

Het Inuka-team

Probeer Inuka Coaching nu gratis

Tijdens een demosessie geven wij je toegang tot onze omgeving en uitleg over onze dienstverlening. Na de sessie kun je onze diensten 14 dagen zelf uitproberen. 
Benodigde tijd voor de demo: 1 uur

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees onze Privacy Policy

Download gratis toolkit

Download onze toolkit om jouw medewerkers veerkrachtiger te maken.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees onze Privacy Policy

In deze case study

  • De Zorgcirkel
  • De 3 grootste uitdagingen binnen de Zorgcirkel
  • Hoe Inuka Coaching helpt
  • De ervaringen van een zorgmedewerker
  • Thema's die een rol spelen bij zorgprofessionals
  • The belangrijkste les
  • Top 3 tips voor HR managers in de zorg
  • Danielle's aanbevelingen
  • Over Inuka Coaching

Ontvang casestudy rechtstreeks in uw inbox!

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees onze Privacy Policy