Privacy policy

Bij Inuka doen we ons best om jouw privacy te beschermen.

Version 4 – updated 13 August 2021.

Welkom op de privacypagina van Inuka!

Bij Inuka doen we ons best om jouw privacy te beschermen. Daarom hebben we ons best gedaan om niet alleen je gegevens te beschermen, maar ook om dit hieronder te beschrijven in de eenvoudigste manieren waarop dit doen. En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt via [email protected], of als je geniet van direct contact met een absoluut geweldige, door privacy geobsedeerde nerd - en ook onze onafhankelijke gegevens Protection Officer - kun je contact opnemen met [email protected] waar

Michael voor je klaarstaat!

Hartelijke groet,

Robin van Dalen

CEO Inuka

 

In een notendop:

· We zullen altijd vragen om je toestemming, voordat we je gegevens verzamelen.

· We vragen je alleen om de persoonlijke informatie die we nodig hebben om de best mogelijke service te bieden.

· Alles wat we doen met je gegevens dient hetzelfde doel.

· We schermen je gegevens af van iedereen en alles (inclusief onszelf) die het niet hoeft te zien. De coaches en hun begeleiders zien bijvoorbeeld alleen de resultaten van de chat- en zelf-scans, maar hebben nooit toegang tot je e-mail.

· Wij controleren voortdurend en keer op keer alle preventieve maatregelen die we hebben getroffen om je gegevens te beschermen.

· We zijn eerlijk en transparant over onze activiteiten met betrekking tot je gegevens.

· We stellen je in staat om full control over your data, regardless of the country you live in (de macht aan het volk!). Dus ja, we zijn in Kenia net zo streng als in Nederland.

· We kiezen onze vrienden verstandig en zorgen ervoor dat ze de dezelfde normen voor privacybescherming hebben.

· We zouden je vertrouwen nooit schaden en je persoonlijke informatie aan buitenstaanders verstrekken, alleen aan onze partners, die volledig betrouwbaar zijn en zich aan dezelfde normen houden als wij.

· We hebben een onafhankelijke Functionaris voor gegevensbescherming benoemd om ervoor te zorgen dat we independent, high-quality, specialized support.4

 

Introductie

Je bent hier omdat je om jouw privacy geeft en omdat je wilt weten wat Inuka met je persoonlijke gegevens doet. We hebben al iets gemeen, want zoals vermeld zijn we bij Inuka geobsedeerd door het beschermen van je privacy en willen we je graag informeren over hoe we dit hier doen. 

Identiteit

Laten we eerst aangeven wie we zijn. We zijn:

  • Inukacare BV, (Nederland / wereldwijde activiteiten)
  • Mental Wellbeing Company Ltd (Keniaanse / Afrikaanse activiteiten)
  • Stichting Inuka (non-profit activiteiten) 

Alles is bereikbaar op [email protected] of Rapsodieplantsoen 11, 1312EJ Almere, Nederland. 

Dochterondernemingen van -

Inuka BV (Nederland)

Rapsodieplantsoen 11,

1312EJ Almere,

Nederland.

 

Je gegevens worden verwerkt door onze holding en mogelijk ook door onze dochterondernemingen.

 

Vragen die je hebt over dit privacybeleid of ons gebruik van je persoonsgegevens

Heb je vragen voor ons, dan kun je ons altijd bereiken op: [email protected] Als je specifieke vragen hebt over privacy, jouw rechten als betrokkene of als je rechtstreeks contact wilt opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming, kun je dat doen door een e-mail te sturen naar: [email protected].

Wat doet Inuka?

Onze Inuka-coachingmethode is uniek, omdat we op hoog niveau mentale welzijnsondersteuning bieden voor een betaalbare prijs, in een super toegankelijk format. Ons formele doel (gecompliceerde juridische term om te beschrijven wat we doen) is als volgt: “Inuka is een digitaal platform dat bedoeld is om te worden gebruikt voor evidence-based persoonlijke ondersteuning aan mensen die zich niet lekker in hun vel, gestrest of overweldigd voelen door middel van een zelf-scan en online coaching door getrainde coaches ”.
 
We bieden een app-platform dat is gebouwd op vertrouwen, anonimiteit en veiligheid; waar jij ondersteuning kan vragen voor elk type probleem via onze Inuka-coaches. Dit betekent dat er gevoelige onderwerpen kunnen zijn die je met onze coaches wilt bespreken - wij begrijpen dit, en we zijn erg blij om je te vertellen dat je dergelijke zaken veilig kunt bespreken bij ons.
 
We werken ook samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de coaching behouden blijft en om te kijken of we die nog verder kunnen verbeteren, en of onze methode nuttig zou kunnen zijn voor andere groepen mensen. Geen van de betrokken partijen (inclusief wij) verdient geld met het onderzoek dat wordt gedaan; alle conclusies en resultaten worden openbaar gepubliceerd. En zoals je later zult lezen, werken we hard om ervoor te zorgen dat je gegevens beschermd zijn tijdens het onderzoeksproces. Omdat we niet weten wat je met onze coaches bespreekt, beschouwen we elk chatgesprek  als uiterst geheime gevoelige gegevens, wat betekent dat we je persoonlijke gegevens beschermen tegen misbruik en inbreuk. Natuurlijk hebben we ook wat eenvoudig persoonlijke informatie nodig
over wie je bent; deze gegevens worden met evenveel liefde en zorg behandeld als je chatgesprekken, topgeheim!
 

Hoe verkrijgen we jouw persoonsgegevens?

We verkrijgen je persoonlijke gegevens omdat je onze web-app hebt geopend of hebt geïnstalleerd en onze native Inuka-app op je telefoon gebruikt. We verzamelen je persoonlijke gegevens niet gegevens via andere bronnen of partijen. Alle persoonlijke gegevens die we ontvangen zijn rechtstreeks geleverd door jou, de gebruiker.
 
 

Welke persoonsgegevens verzamelt Inuka?

 

Over chatten met Inuka en anonimiteit.

Simpel gezegd, 'persoonlijke' en 'gevoelige' informatie uit de tabel hierboven gaan niet samen. Zo garanderen we je anonimiteit door al onze datastromen te pseudonimiseren. Uw gegevens worden gepseudonimiseerd omdat er bij Inuka slechts één persoon is, gekozen door onze functionaris voor gegevensbescherming, die de specifieke persoon aan het transcript kan koppelen. We verbinden alleen rood en groen in extreme gevallen, en altijd met het doel om je te helpen.

Cookies

Voor informatie over het gebruik van cookies door Inuka verwijzen wij je naar onze aparte Cookie Policy Statement Inuka. 

Waarom gebruiken we jouw persoonsgegevens?

We zijn eerlijk en transparant over wat we doen met jouw persoonsgegevens. We gebruiken je gegevens om je te helpen via ons Inuka-platform. Via dit platform geef je ons persoonlijke gegevens die onze coaches zullen gebruiken om je te helpen met problemen die je zou kunnen ondervinden over je welzijn, stressniveaus, angstniveaus en algemene gemoedstoestand. Alles wat we met je gegevens doen, heeft hetzelfde doel. En natuurlijk is iedereen in ons team getraind om precies te weten hoe zij met jouw gegevens moeten omgaan. We volgen protocollen elke keer dat we gevoelige of persoonlijke gegevens verwerken; wij behandelen alleen de relevante gegevens voor ons werk en laten geen gegevens achter.

Waarom kunnen we jouw persoonsgegevens gebruiken?

We kunnen je persoonlijke gegevens gebruiken omdat je de service van Inuka wilt gebruiken zoals beschreven in dit privacybeleid. We vragen je altijd om jouw toestemming voordat we je persoonlijke gegevens verzamelen. Voordat je toestemming geeft, krijg je dit privacybeleid te zien.

Met wie delen we jouw persoonsgegevens?

Faciliteren van het Inuka Platform

Wanneer we de expertise van derden gebruiken om ons te helpen bij het faciliteren van het Inuka-platform, kiezen we alleen bedrijven en entiteiten met de hoogste standaard voor gegevensbescherming. Deze diensten zijn bijvoorbeeld onze cloud server of ons klantenserviceplatform. We zorgen ervoor dat deze derde partijen alleen de absolute basisgegevens verwerken die nodig zijn om een vlotte service te kunnen bieden. We verkopen je persoonlijke gegevens en / of chat-transcripties nooit!

Met alle partijen die we nodig hebben om je onze Inuka-service te bieden, ondertekenen we gegevensbeschermingsopdrachten waarin we de hoogste normen voor gegevensbescherming eisen.

Samenwerkingen

Als we samenwerken met derde partijen, leveren we hen alleen volledig anonieme gegevens. Anonieme gegevens kunnen niet aan jouw worden gekoppeld. Voorbeelden van deze samenwerkingen zijn AMREF, die onze coaches trainen in Kenia, of wanneer we samenwerken met Universiteiten. 

Speciale samenwerking: DELA

Mocht je via DELA met Inuka in contact komen, dan kan het zijn dat je telefoonnummer voor kwaliteitsdoeleinden wordt gedeeld met DELA als we daarvoor jouw expliciete toestemming hebben.

Onze mensen

Onze Super Coaches en Therapeuten houden actief toezicht op onze Coaches; Ons supervisiesysteem zorgt ervoor dat we iedereen consistente, hoogwaardige ondersteuning kunnen bieden en dat onze Coaches tot in de puntjes zijn opgeleid. Natuurlijk worden alle transcripties anoniem gemaakt, dus Coaches en hun supervisors zullen nooit weten wie er achter de chatgesprekken zit. Bovendien hebben al onze coaches en supervisors een professionele geheimhoudingsverklaring ondertekend (zoals advocaten en artsen), dus je kunt ze zeker vertrouwen.

Werkgevers

In het geval dat onze klant jouw werkgever is, kunnen we geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens delen met je werkgever - deze gegevens zijn niet naar jou te herleiden. Als er bijvoorbeeld 100 werknemers in het bedrijf zijn, kan Inuka met de werkgever delen dat 60% veerkrachtig is, 30% risico loopt en 10% het moeilijk heeft, zonder bekend te maken wie wie is. Dit overzicht is dus niet tot jou te herleiden. We hebben een minimale groepsgrootte van 20 personen nodig voordat we deze cijfers aan de werkgever rapporteren en de cijfers op passende wijze afronden, zodat het niet mogelijk is om ze naar individuen te herleiden. Je individuele gegevens zullen nooit met je werkgever worden gedeeld, of dat nu je naam, weergavenaam, e-mailadres, chat-transcriptie, resultaten van welzijnstests zijn… niets daarvan wordt met de werkgever gedeeld; het is illegaal voor Inuka om dit te doen.

Het doel van het geaggregeerde, anonieme overzicht is dat de werkgever actie kan ondernemen om het welzijn van hun werknemers als groep te verbeteren, en ervoor kan zorgen dat Inuka een dienst levert die het welzijn van hun werknemers helpt.

Noodgevallen

Het vrijgeven van gevoelige informatie aan lokale autoriteiten, gedefinieerd in artikel 9.1 van de Europese AVG-wet, zal alleen gebeuren in gevallen waarin de betrokken Coach, SuperCoach of Kwaliteitsmanager reden heeft om aan te nemen dat u zich heeft beziggehouden met, of de intentie heeft om deel te nemen aan, criminele activiteit. Voordat we contact opnemen met de autoriteiten, overleggen we met een professional in de geestelijke gezondheidszorg. U wordt altijd op de hoogte gesteld van een dergelijke openbaarmaking.

Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

We slaan uw persoonlijke gegevens alleen op zolang je onze service, het Inuka-platform, gebruikt. Wanneer je het Inuka-platform niet langer gebruikt, worden je gegevens geanonimiseerd, wat betekent dat het geen persoonlijke gegevens meer zijn. Dit betekent dat alle persoonlijke identificatiegegevens worden verwijderd of vervangen door algemene woorden. Er is geen geheim codeboek om de informatie terug naar de oorspronkelijke staat te ontcijferen. Als je wilt dat je account wordt verwijderd en je wilt niet dat die gegevens worden opgeslagen, stuur dan een e-mail naar [email protected] met je weergavenaam en we zorgen ervoor dat zelfs deze gegevens worden verwijderd!

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?

Er zijn enkele rotte appels die mogelijk toegang willen tot de gegevens, maar maak je geen zorgen, we zijn voorbereid. Onze app is gebouwd met een luchtdicht beveiligingssysteem:

  • TLS-codering van alle gegevensstromen
  • Bedrijfs-VPN beperkte toegang tot backend voor ontwikkelaars zonder directe verbinding van gevoelige gegevens met internet.
  • Database-encryptie geleverd door Oracle
  • Dubbele authenticatie voor werknemers
  • Rolgebaseerde gebruikerstoegang voor werknemers
  • Auditlogboeken voor gebruikers die toegang hebben tot gevoelige gegevens  
  • We gebruiken alleen AWS-servers die state of the art zijn

Alles dat op onze beveiligde privéserver is opgeslagen, is gecodeerd, en het systeem vraagt alle werknemers om hun gegevens alleen op onze beveiligde servers op te slaan, niet op hun apparaten, wat betekent dat als een van onze werknemers zijn apparaat verliest, het apparaat doorgaans geen datalek veroorzaakt.

Onze chatsessies

Nu je weet hoe we je chatinhoud volledig anoniem houden; is het ook aan jou om dit te behouden. Deel alsjeblieft geen persoonlijke informatie tijdens je sessies. Het is jouw verantwoordelijkheid om je anonimiteit te beschermen door geen persoonlijke informatie te delen in de chats - wij doen ons best om de rest te doen. We zetten dit in de Servicevoorwaarden, om er zeker van te zijn dat je je echt aan de belofte houdt. Als je persoonlijk identificeerbare informatie met ons deelt, zullen we die informatie vervangen door willekeurige informatie. Als je bijvoorbeeld deelt waar je werkt (alsjeblieft niet! Zeg gewoon dat ik bij een groot technologiebedrijf werk), zullen we dat woord vervangen door "Bedrijf XYZ". We slaan geen informatie op die ons kan helpen te ontcijferen wat "Bedrijf XYZ" betekent.

Onze video/audio sessions

Wij slaan geen videosessies op. Houd er rekening mee dat (video)bellen echter niet anoniem kan. 

Welke rechten kun je uitoefenen met betrekking tot jouw persoonsgegevens?

Zodra we je gegevens verwerken, krijg je een aantal fantastische rechten!

  1. Het recht op toegang: Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens worden verwerkt, door wie, waarom, en of de gegevens worden vervoerd of gedeeld met anderen.
  2. Het recht op rectificatie: Je kunt onjuiste persoonsgegevens corrigeren, meer persoonsgegevens toevoegen wanneer informatie onvolledig is en je hebt het recht om geïnformeerd te worden over hoe dit rectificatieproces verloopt.
  3. Het recht om vergeten te worden: Je houdt de controle over je persoonlijke informatie; je kunt altijd verzoeken om al je gegevens te wissen zolang je een account bij Inuka heeft.
  4. Het recht op beperking van verwerking: Je kunt verzoeken dat (een deel van) je gegevens niet wordt verwerkt, bijvoorbeeld gedurende de tijd dat onjuiste gegevens zijn gecorrigeerd.
  5. Het recht op kennisgeving: Je hebt altijd het recht om op de hoogte te worden gesteld wanneer de voorwaarden met betrekking tot je persoonsgegevens veranderen, met name wanneer de gegevens worden gecorrigeerd of gewist, of wanneer zich een andere onvoorziene situatie voordoet.
  6. Het recht om bezwaar te maken: Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
  7. Het recht op overdracht: Je kunt een kopie opvragen van al jouw persoonlijke gegevens die door Inuka zijn verwerkt.
  8. Het recht op opslagbeperking: We streven er altijd naar om zo min mogelijk persoonsgegevens te bewaren; je hebt het recht om te verwachten dat je persoonlijke gegevens niet langer worden opgeslagen dan redelijk is voor het doel waarvoor ze dienen. De standaard opslagduur is 12 maanden nadat je al je coachingstegoed hebt gebruikt of wanneer je de Inuka-app hebt verwijderd.

Wanneer je account 1 jaar niet actief is gebruikt, anonimiseren we de gegevens en slaan wij ze op onze servers op, en verwijderen je account en je persoonlijke gegevens. Omdat je gegevens anoniem zijn, kunnen we de gegevens niet meer ophalen, dus oefen de rechten uit op het moment dat je een actieve gebruiker van Inuka bent.

Je kunt contact met ons opnemen over de uitoefening van deze rechten door een e-mail te sturen naar [email protected] Wanneer je dit doet, neem je contact op met onze onafhankelijke, externe functionaris voor gegevensbescherming, die je meteen zal helpen.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je verzoek en we streven ernaar om binnen 30 dagen nadat je het verzoek hebt verzonden op je verzoek te reageren. Soms duurt het uitvoeren van een verzoek langer, in dat geval kunnen we tot 60 dagen de tijd nemen om op je verzoek te reageren, maar we zullen je binnen 30 dagen na je verzoek op de hoogte stellen als dat gebeurt, beloofd!

Om vast te stellen dat jij degene bent die het verzoek doet, vragen wij je een e-mail te sturen naar [email protected], en voor het recht om vergeten te worden of overdracht van gegevens, om in te loggen op jouw Inuka-account en je verzoek in te dienen. Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over hoe je dit kunt doen.  

Gegevens van kinderen

Ons Inuka-platform is niet gestructureerd om kinderen aan te trekken. Mensen onder de 18 jaar mogen het Inuka Platform niet betreden. Daarom verzamelen, bewaren of verwerken we geen persoonlijke informatie van iemand van wie we weten dat deze persoon jonger is dan 18 jaar.

Wat kun je doen als je klachten hebt over hoe we je persoonsgegevens gebruiken/gebruikt hebben?

Als je vragen of klachten hebt over hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming op [email protected]Wij helpen je met al je vragen en of klachten.

Als je een formele klacht wilt indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over Inuka, kun je dit doen via deze pagina: Klacht indienen Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in dit beleid

Wanneer we belangrijke wijzigingen aanbrengen in het privacybeleid, zullen we je informeren via onze app en of e-mail. We raden je ook aan om van tijd tot tijd naar ons privacybeleid te kijken om te zien of er iets is veranderd. Je kunt het versienummer en de updategegevens bovenaan dit privacybeleid zien.

En natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt via [email protected], of als je geniet van direct contact met een absoluut geweldige door privacy geobsedeerde nerd - en ook onze onafhankelijke functionaris voor gegevensbescherming - kun je contact opnemen met [email protected] waar Michael voor je klaarstaat!

Met veel liefde,

Het Inuka-team

In deze case study

  • De Zorgcirkel
  • De 3 grootste uitdagingen binnen de Zorgcirkel
  • Hoe Inuka Coaching helpt
  • De ervaringen van een zorgmedewerker
  • Thema's die een rol spelen bij zorgprofessionals
  • The belangrijkste les
  • Top 3 tips voor HR managers in de zorg
  • Danielle's aanbevelingen
  • Over Inuka Coaching

Ontvang casestudy rechtstreeks in uw inbox!

Jouw privacy is ontzettend belangrijk voor ons! We zullen je data nooit delen met derden. Voor meer informatie, lees onze Privacy Policy