Digitale coaching voor alle medewerkers van De Zorgcirkel

PURMEREND – Na een succesvolle pilot onder haar medewerkers rolt zorgorganisatie De Zorgcirkel digitale coaching voor de hele organisatie uit. Tijdens de pilot, middenin de tweede coronagolf die grote impact had, verkeerde een derde van de zorgmedewerkers in de gevarenzone. Dit betekent een verhoogd risico op langdurige uitval. Door het inzetten van de digitale coaching methode van scale-up Inuka Coaching zijn 2 op de 3 medewerkers van de risicozone naar weer veerkrachtig gegaan. Gemiddeld waren hiervoor 4 sessies nodig. De laagdrempelige ondersteuning om stress, burn-outs en uitval te voorkomen, wordt stapsgewijs voor alle werknemers van De Zorgcirkel toegankelijk. 

“We vinden het belangrijk dat medewerkers hun werk vitaal en met plezier kunnen doen. Werken in de ouderenzorg is boeiend en dankbaar werk. Je hebt te maken met kwetsbare mensen en je maakt als medewerker grappige, mooie maar ook verdrietige dingen mee. De druk kan soms behoorlijk oplopen. Zeker tijdens de coronapandemie hebben we heftige dingen
met elkaar meegemaakt”, vertelt Danielle Brunsting, Manager Vitaliteit bij De Zorgcirkel. “Om medewerkers weer veerkrachtiger te maken en stress te verminderen, gingen we op zoek naar een welzijnsoplossing die voor
alle werknemers toegankelijk en laagdrempelig is. Met de Inuka Coaching Methode hebben we dit gevonden.”

Eén toegankelijke oplossing nodig voor alle zorgmedewerkers

De medewerkers in de organisatie hebben verschillende achtergronden, met verschillende opleidingsniveaus. Het was dus van belang dat iedereen toegang kreeg tot een eenvoudige, maar effectieve vorm van ondersteuning. Bekend thema in de zorg is dat men sterk wil zijn voor anderen en zelf geen hulp vraagt. Een andere uitdaging bij het bieden van ondersteuning is dat er veel onregelmatige diensten zijn en veel verschillende locaties. Om zorgmedewerkers te bereiken, moet je dus door stigma’s breken én laagdrempelig, altijd en overal, hulp kunnen bieden.

Inuka Klant De ZorgCirkel Danielle Brunsting
Foto: Danielle Brunsting van De Zorgcirkel

Samen met Inuka Coaching is De Zorgcirkel aan de slag gegaan om die drempels over te gaan. Met succes, volgens een zorgmedewerker uit één van de pilotafdelingen: “Wat ik heb geleerd, is dat ik hulp moest inschakelen. Dat had ik nooit verwacht. Ik dacht dat ik ook deze periode aankon zonder hulp. Dat was dus niet zo. Een psycholoog was écht een te grote stap voor mij. Uiteindelijk heb ik toch wel die coach ingeschakeld. Nu weet ik hoe goed mensen me kunnen ondersteunen. De stappen die ik kon nemen, waren snel duidelijk. Die hulpvraag stellen vond ik voor mezelf de grootste hobbel, maar deze ervaring heeft de hobbel weggenomen. Ik kan nu gemakkelijker om hulp vragen.”

 

Simpel en laagdrempelig

“Om juist die groep van drukke medewerkers die risico loopt op stress en langdurige uitval te bereiken, moet je het simpel en laagdrempelig houden. Via Inuka kom je met een eenvoudige, 5-minuten zelfscan erachter of je veerkrachtig bent, risico loopt of in de gevarenzone zit. Vervolgens kun je gelijk een één-op-één coaching sessie boeken – ook in de avonduren – met een getrainde (ervarings)deskundige”, aldus Robin van Dalen, oprichter en CEO van Inuka.

Meetbare resultaten

Inuka werkt alleen met coaches die getraind zijn op de wetenschappelijk bewezen Inuka Methode. Anders dan bij andere coaching oplossingen, levert Inuka meetbare resultaten. De voortgang wordt inzichtelijk gemaakt met voor- en nametingen en via maandelijkse rapportages. Een eerdere representatieve pilot met de Inuka Coaching Methode liet zien dat gemiddeld twee van de drie mensen in de gevarenzone binnen vier coaching sessies weer veerkrachtig is en dat 96 procent aangeeft beter om te kunnen gaan met problemen. Deze resultaten zijn recent gepubliceerd in de Cambridge Global Mental Health Journal (2021). 

Over De Zorgcirkel

De Zorgcirkel is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie en biedt met ruim 4000 medewerkers en 1400 vrijwilligers persoonsgerichte zorg aan ruim 7500 cliënten. Dit gebeurt bij voorkeur bij mensen thuis en ook op de 27 locaties. De Zorgcirkel is actief in Zaanstreek-Waterland, Purmerend, Edam-Volendam, Alkmaar, Heiloo-Egmond e.o..

Over Inuka Coaching

In 2016 is Inuka Coaching opgericht door de Nederlandse Robin van Dalen en de bekende psychiater Dr. Dixon Chibanda. Vanaf het begin is het hun missie om (mentaal) welzijn voor iedereen toegankelijk te maken. Gestart vanuit de Innovatiehub van Philips Africa, is Inuka inmiddels een scale-up met klanten als PWC, de Nationale Politie, InShared, DELA en Philips en is ook internationaal hard aan de weg aan het timmeren.

Inuka zelf proberen?

Wil jij een Inuka pilot starten binnen jullie eigen organisatie? Voor €950,- zetten we samen een pilot op onder (max) 100 medewerkers, inclusief onboarding en activaties. Medewerkers krijgen onbeperkt toegang tot de 5-min zelfscan, coaching en bijhouden van hun voortgang. Organisaties ontvangen daarnaast kwartaalrapporten over belangrijke thema’s die spelen binnen de organisatie. Starten kan al volgende week! Geïnteresseerd? Boek een meeting of neem contact met ons op.

 

Did you find this post interesting? Share it with your connections!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

More news

Other resources

In this case study:

  • De Zorgcirkel
  • The 3 biggest challenges within De Zorgcirkel
  • How Inuka’s coaching helped
  • The experience of a healthcare worker
  • Themes that play a role in healthcare professionals
  • The most important lesson
  • Top 3 tips for HR managers in healthcare
  • Danielle’s recommendations
  • About Inuka Coaching

Receive the case study directly in your inbox.

Privacy is extremely important to us! When filling out this form, we would like to refer you to our Privacy Policy.